9 Haziran 2008 Pazartesi

BIR MUHABBET SOFRASI VE HEMSERILERIMIZ :))

resim sevgili alevin davetinden, menude meyveli irmik tatlisi, tortilladan borek, nohut salatasi, soslu cips ve etimek tatlisi var... aynur can benim hemserim, asuman canin anneside esimin hemserisi sayilir(damadi esimle akrabalar) hemserilerimizin ayni karede bulusmasi guzel bir tesaduf oldu... her ikisinede burdan sevgilerimi gonderiyorum... menuden nohut salatasi farkli salata arayanlara altarnatif olabilir... beklentilerimizin karsilanmasi dilegiyle...sevgiyle kalin

3 Haziran 2008 Salı

DOMATES CORBASI

Bugunlerde cok yogun ve yorgun gunler geciriyorum, bloguma istedigim zamani ayiramiyorum.. daha dogrusu bu aralar yapmak istedigim hicbir seye zaman ayiramiyorum.. umarim bu gunler bir an once biter.. domates corbasini arada bir yapardim ama tarif icime pek sinmemisti, buraya geldigimde sevgili gulanay in tarifini denedim, gercekten mukemmel oldu.. kisa zamanda yapilabilecek cok kolay bir corba, tazecik ev hanimlarina onerilir, garanti sonuc veren tariflerdendir :)) diger tariflerden farki domates suyu kullanilmasi, lezzetli yapanda bu domates suyu..
MALZEMELER
-2-3 yemek kasigi tereyagi
-2 yemek kasigi un
-2 yemek kasigi domates salcasi
-1 subardagi su
-2 kup domates suyu
-1 cup (cay fincani) sut
-tuz, karabiber, kasar rendesi
YAPILISI
bir tencereye yagi koydum, yag eriyince unu ekleyipun kokusu cikana kadar kavurdum(un kizarmiyacak) salcayi ekleyip karistirdim. suyla actim ve biraz isindiktan sonra domates suyunu ekledim.tuz ve karabiberi ilave edip kaynayana kadar bekledim, bir kac dk kaynattiktan sonra altini kapatip, soguk sutu ilave edip karistirdim, dinlenmeye biraktim, serviste kasar serptim.
ben sutu cocuklarim icin normalden fazla koydum rengi acik oldu..
Afiyet olsun