Bu tarifi erzurumlu arkadaslardan ogrenmistim, gayet guzel bir lezzet ortaya cikiyor, ispanagi sevmeyen cocuklar icin birde boyle deneyin derim..
MALZEMELER
-bir bag ispanak
-yarim kilo kiyma (300 gr da olabilir)
-sogan
-karabiber, pulbiber, tuz
-yumurta
YAPILISI
ispanaklari mumkun olan en ince sekilde dogradim, yikayip suyunu suzdukten sonra buyukce bir tavaya bir miktar siviyagi aldim, uzerine kiymayi ve soganlari alip kavurdum, baharatlari ve en son salcayi ekleyip bir sure daha kavurdum, sonra ispanaklari azar azar kiymayla karistirmaya basladim, hepsini birden koymaya calisirsak, tava almayacak ve karistirma islemide sorun olacaktir.. ispanagin tamamini kiymayla yedirdikten sonra ispanaklarin suyunu verip hafif cekmesini bekledim, daha sonra uzerine cikacak kadar sicak su ekleyip, pismeye biraktim, ispanaklari arada kontrol ederek gerekirse sicak su ilavesi yaparak pisirdim.(pisince suyunun kalmamasi gerekiyor) tavadaki karisimi firin tepsisine yaydim, istenirse iki yumurta bir kasede cirpilarak firca yardimiyla tum yuzeye surulur yada kisi sayisi kadar yumurta tek tek kirilarak firina verilir. ben kisi sayisina gore yumurta kirdim ve yumurtalar pisince yemegimizi firindan cikardim..
AFIYET OLSUN