26 Nisan 2008 Cumartesi

KIRMIZI PANCAR CORBASI (AMERIKAN MUTFAGINDAN)

Resimler amerikali arkadasimizda yedigimiz aksam yemeginden. menude kirmizi pancar corbasi, misir ekmegi (kek goruntusunde) ve yogurtlu meyve salatasi (resmini cekmeyi unutmusum:( ), yemekten sonrada yesil cay(turkiyedeki yesil caydan cok farkli , cok guzel tadi var). bizler icin sade bir menu olmakla beraber, bir amerikali icin oldukca iyi bir menu. bizim damak tadimiza uygun seyler yapmaya ozen gosteriyorlar. bu konuda gercekten cok sansliyiz, saygideger insanlar , columbusa geldigim ve onlari tanidigim icin gercekten memnunum. kirmizi pancar corbasinin hos bir lezzeti vardi.biz severek yedik. degisik tadlari sevenlere siddetle oneririm :)
MALZEMELER
-kusbasi ve tavuk
-sarmisak
-zencefil
-sogan
-zeytin yagi
-domates
-biberiye
-havuc
-seker pancari(yaban pancari)
-patates
-karabiber
-keklikotu

YAPILISI
Bir tencerede once etleri iyice pisir(pisirme yontemi tercihe kalmis)daha sonra dogranmis sarmisak , sogan ve zencefili bir miktar zeytin yaginda kavur. dogranmis domates, biberiye ve biraz su ekle , bir sure pisir. dogranmis havucu ekle, bir sure sonra dogranmis seker pancarini ve patatesi ekle.bir sure karistir. yogun bir kivam elde et. eger et kullanmadan yapmak isterseniz kivami tutturmak icin tahinle unu birazda suyu karistir, sonra corbaya ekle. tadina bakilarak eklenirse daha iyibir sonuc elde edilir.enson tuz, karabiber ve kekikotu serpilir. malesef olculer yok, gozkarari ayarlamak gerekiyor.
Afiyet olsun
not:tarifi okuyunca yapmak icin emek harcandigini ve bekledigimden fazla malzeme kullanildini gordum. yerken bu kadar malzeme ihtiva ettigini tahmin edememistim(ozellikle baharat olarak) :))) misafirperverligi icin Parmir ailesine tesekkurler

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok degisik bir corba tarifi, paylasim icin tesekkürler. Ellerinize saglik, sevgiler.